Douanecontrole aan de grens

Boter smokkelen tijdens Boter 't nog? (01 juli 2018)

Het zou geen goed idee geweest zijn om met deze temperaturen dat te doen.
Onder een werkelijk stralende zon en met een lekker windje om het toch aangenaam te laten zijn werd de 1e editie van Botert 't nog? gehouden.

Een grensoverschrijdend, en dus internationaal, evenement waarbij de aankondigingen toch in het dialect gehouden kon worden. Buren die toch elkaars taal spreken en elkaar op de grens treffen voor dit culturele samenzijn.
De beide afvaardigingen werden door respectievelijk het gilde en een bijzondere auto naar de slagboom begeleidt. Zoals het bij goede buren betaamd werden er beleefdheden en geschenken uitgewisseld.

Op 1 juli sluiten wij de grens!

Cultuurraad Hamont Achel en Cultuurcraan presenteren: Botert 't nog? Een cultureel festival vol goede muziek, dans, theater, kunst, en lekkernijen!

Het festival wordt om 10 uur geopend door het Sint Joris Gilde uit Budel en vertegenwoordigers van beide gemeentebesturen.
Aansluitend hierop is er een kunst en boerenmarkt met onder meer streekproducten en oude oude ambachten.
Verschillende kunstenaars presenteren hun werk en er zijn workshops voor jong en oud.

Op het podium en ernaast een programma dat bestaat uit koren, harmonieën, toneelverenigingen, bands en andere (muziek)gezelschappen uit beide gemeenten.

De voorbereidingen voor Botert 't Nog zijn in volle gang.
De Grensweg/Keunenlaan is op 01 juli 2018 afgesloten voor alle verkeer, dat is hééééél lang geleden dat dit het geval is geweest (schengen, weet u nog?)

Helaas is er dit vandaag en morgen "geen" vrij verkeer mogelijk. Er zal n.l. weer controle aan de grens zijn door de douane.

Alleen er is nog 1 probleem..... Wie heeft de sleutel van het slot op de slagboom?

Boter

Dit evenement is een culturele samenwerking tussen de cultuurraad van Hamont-Achel en Cultuurcraan uit Cranendonck welk zal plaatsvinden pal op de grens aan de Keunenlaan tussen Hamont en Budel.
Het is de betrachting van beide raden om een cultureel project op poten te zetten waarin het brede culturele leven in al zijn vormen binnen de beide gemeenten op een feestelijke manier aan elkaar wordt voorgesteld.

Uit de titel kun je al opmaken dat de rode draad doorheen het evenement toch wel de grens is met zijn smokkelverleden en het gegeven dat het vroeger echt wel boterde tussen de inwoners van de beide gemeenten. Vandaar de vraag ‘Botert ’t nog?’